- 30 dkg sóska
- 5 dkg vaj
- 1 ek liszt
- 1 liter tej
- 1 dl tejföl
- 1 tojássárga
- 2 kemény tojás
- só
Elkészítési idő: kb. 45 perc
- Megtisztítjuk, többször megmossuk a sóskát, majd a vajon kevés sóval puhára pároljuk.
- Zsírjára sütjük, megszórjuk liszttel, majd felengedjük a tejjel.
- Felforraljuk, 1-2 percig hagyjuk rottyanni és levesszük a tűzről.
- Alaposan áttörjük, vagy ha kicsit hűlt, turmixgépben leturmixoljuk.
- Közben egy tálban simára keverjük a tojássárgát tejföllel és lassan, állandó keverés mellett ráöntjük a még forró sóskalevest.
- A kemény tojásokat kockákra vágjuk és külön tálkában adjuk a leves mellé.
Tipp: nyáron, jól lehűtve is kiváló!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése