Keresés ebben a blogban

Keresés a Google keresővel

2009. február 11., szerda

Zöldséges párolt hal - római tálban


Hozzávalók: 
  • 4 szelet pontyfilé
  • 2 csomó sárgarépa
  • 1/2 kg spárga
  • 2 fej karalábé
  • 1 csomó újhagyma, vagy 1 fej vöröshagyma
  • kevés vaj
  • citromlé
Elkészítési idő kb. 1.5 óra.


  1. A cserépedényt beáztatjuk hideg vízbe, fedelével együtt.
  2. A pontyfilét megmossuk, megsózzuk, néhány csepp citromlével meglocsoljuk, majd állni hagyjuk.
  3. A zöldségeket megtisztítjuk, ujjnyi hasábokra vágjuk és a római tálba rétegezzük. Ízlés szerint sózzuk, majd óvatosan meglocsoljuk kb. 3 evőkanálnyi olvasztott vajjal.
  4. A pontyszeleteket a zöldségekre fektetjük, majd rákarikázzuk a hagymát.
  5. Hideg sütőbe téve közepes tűzön kb. 45-50 percig pároljuk.
  6. Köretként a zöldséget kínáljuk a halszeletekhez.
Takarékos tipp: a sütőt a sütés befejezése előtt kb. 10 perccel már elzárhatjuk, majd hagyjuk benne a tálat, míg fogyasztható hőfokra nem hűl. A felforrósított sütő és az edényben képződött gőz elegendő ahhoz, hogy a főzést "befejezze".

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése