Hozzávalók:
- 4 szelet pontyfilé
- 2 csomó sárgarépa
- 1/2 kg spárga
- 2 fej karalábé
- 1 csomó újhagyma, vagy 1 fej vöröshagyma
- kevés vaj
- citromlé
- só
- A cserépedényt beáztatjuk hideg vízbe, fedelével együtt.
- A pontyfilét megmossuk, megsózzuk, néhány csepp citromlével meglocsoljuk, majd állni hagyjuk.
- A zöldségeket megtisztítjuk, ujjnyi hasábokra vágjuk és a római tálba rétegezzük. Ízlés szerint sózzuk, majd óvatosan meglocsoljuk kb. 3 evőkanálnyi olvasztott vajjal.
- A pontyszeleteket a zöldségekre fektetjük, majd rákarikázzuk a hagymát.
- Hideg sütőbe téve közepes tűzön kb. 45-50 percig pároljuk.
- Köretként a zöldséget kínáljuk a halszeletekhez.
Takarékos tipp: a sütőt a sütés befejezése előtt kb. 10 perccel már elzárhatjuk, majd hagyjuk benne a tálat, míg fogyasztható hőfokra nem hűl. A felforrósított sütő és az edényben képződött gőz elegendő ahhoz, hogy a főzést "befejezze".
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése