Keresés ebben a blogban

Keresés a Google keresővel

2009. február 25., szerda

Francia fokhagymaleves

 Hozzávalók:

  • 1 nagy paradicsom
  • 1,5 dkg fokhagyma
  • 10 dkg hagyma
  • ízlés szerint kakukkfű, petrezselyem, sáfrány, só, bors.
  • kevés vaj
  • 1 ek olaj
  • 5 dkg liszt
  • 1,5 liter víz
  • 1 tojás sárgája
  1. A paradicsomot, fokhagymát, hagymát apróra vágjuk, majd a kakukkfűvel, petrezselyemmel, sáfránnyal, sóval, borssal megszórva a vajon kb. 30 perc alatt megpároljuk, majd szitán áttörjük.
  2. Felforrósítjuk az olajat, beleöntjük a pürét és kevergetve hozzáadjuk a lisztet és felöntjük a vízzel.
  3. Felforraljuk, majd lassú tűzön kb. 30 percig főzzük.
  4. Ha kész, a tűzről levéve a tojássárgájával elkeverjük.
/Péter Jánosné - Nagy Sándorné: ESÉLY szakácskönyv/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése