Hozzávalók:
- 1 nagy paradicsom
- 1,5 dkg fokhagyma
- 10 dkg hagyma
- ízlés szerint kakukkfű, petrezselyem, sáfrány, só, bors.
- kevés vaj
- 1 ek olaj
- 5 dkg liszt
- 1,5 liter víz
- 1 tojás sárgája
- A paradicsomot, fokhagymát, hagymát apróra vágjuk, majd a kakukkfűvel, petrezselyemmel, sáfránnyal, sóval, borssal megszórva a vajon kb. 30 perc alatt megpároljuk, majd szitán áttörjük.
- Felforrósítjuk az olajat, beleöntjük a pürét és kevergetve hozzáadjuk a lisztet és felöntjük a vízzel.
- Felforraljuk, majd lassú tűzön kb. 30 percig főzzük.
- Ha kész, a tűzről levéve a tojássárgájával elkeverjük.
/Péter Jánosné - Nagy Sándorné: ESÉLY szakácskönyv/
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése