Hozzávalók:
- 20 dkg (szegfű)gomba
- 4 ek olaj
- 1 kis fej hagyma
- só, pirospaprika
- 2 dkg liszt
- csontlé
- 4 dkg rizs
- Tálaláshoz: zöldpetrezselyem, tejföl.
- A gombát vékony szeletekre vágjuk, alaposan folyó vízzel átmossuk.
- 3 ek olajon az apróra vágott hagymát üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a gombát.
- Megsózzuk, pároljuk egy kicsit, majd megszórjuk paprikával.
- Ha zsírjára sült, megszórjuk a liszttel, majd lassan felengedjük csontlével, vagy vízzel.
- A maradék olajon átforrósítjuk a rizst és a levesbe főzzük.
Tálaláskor egy kanál tejfölt teszünk a levesbe és megszórjuk apróra vágott zöldpetrezselyemmel.
/Péter Jánosné - Nagy Sándorné: ESÉLY szakácskönyv/
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése