Keresés ebben a blogban

Keresés a Google keresővel

2009. április 6., hétfő

Friss gombaleves

 Hozzávalók:

  • 20 dkg (szegfű)gomba
  • 4 ek olaj
  • 1 kis fej hagyma
  • só, pirospaprika
  • 2 dkg liszt
  • csontlé
  • 4 dkg rizs
  • Tálaláshoz: zöldpetrezselyem, tejföl.
  1. A gombát vékony szeletekre vágjuk, alaposan folyó vízzel átmossuk.
  2. 3 ek olajon az apróra vágott hagymát üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a gombát.
  3. Megsózzuk, pároljuk egy kicsit, majd megszórjuk paprikával.
  4. Ha zsírjára sült, megszórjuk a liszttel, majd lassan felengedjük csontlével, vagy vízzel.
  5. A maradék olajon átforrósítjuk a rizst és a levesbe főzzük.
Tálaláskor egy kanál tejfölt teszünk a levesbe és megszórjuk apróra vágott zöldpetrezselyemmel.

/Péter Jánosné - Nagy Sándorné: ESÉLY szakácskönyv/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése