Keresés ebben a blogban

Keresés a Google keresővel

2009. február 18., szerda

Betyárcsíkok kukoricás, zöldborsós rizzsel

Hozzávalók: 
  • 60 dkg fehérpecsenye (lapocka), 
  • 1 fej vöröshagyma, 
  • 1 fej lilahagyma, 
  • 2-3 gerezd fokhagyma, 
  • 2 db paradicsom, 
  • 2 db paprika, 
  • cukkíni vagy egy kisebb új tök, 
  • kovászos vagy sózott uborka, 
  • húslé
  • 2 db alma, 
  • 1 pohár tejföl, 
  • 1 dl vörösbor,
  •  zsír, mustár, só, bors, pici őrölt koriander, ízlés szerint bazsalikom, oregano.
Elkészítési idő: kb. 2 óra




  1. A kockára vágott hagymát zsírban megpároljuk.
  2. A húst ujjnyi csíkokra vágjuk, majd hozzáadjuk a párolt hagymához.
  3. Megsózzuk, borsozzuk, majd addig pirítjuk, míg a hús ki nem fehéredik.
  4. Hozzáadjuk a felaprított paradicsomot és zöldpaprikát.
  5. Húslével felengedve kb. 20-30 percig pároljuk.
  6. A cukkinit, almát felkockázzuk, az uborkát gyufaszálnyira csíkozzuk és hozzáadjuk.
  7. Beletesszük a koriandert, bazsalikomot, oreganot és vörösborral felöntve készre pároljuk.
  8. Mielőtt elzárjuk, 1 kiskanál mustárt elkeverünk a tejföllel és behabarjuk. Egyet rottyantjuk és kész.
Köretként kukoricás, zöldborsós rizst ajánlunk!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése