- 60 dkg fehérpecsenye (lapocka),
- 1 fej vöröshagyma,
- 1 fej lilahagyma,
- 2-3 gerezd fokhagyma,
- 2 db paradicsom,
- 2 db paprika,
- cukkíni vagy egy kisebb új tök,
- kovászos vagy sózott uborka,
- húslé
- 2 db alma,
- 1 pohár tejföl,
- 1 dl vörösbor,
- zsír, mustár, só, bors, pici őrölt koriander, ízlés szerint bazsalikom, oregano.
- A kockára vágott hagymát zsírban megpároljuk.
- A húst ujjnyi csíkokra vágjuk, majd hozzáadjuk a párolt hagymához.
- Megsózzuk, borsozzuk, majd addig pirítjuk, míg a hús ki nem fehéredik.
- Hozzáadjuk a felaprított paradicsomot és zöldpaprikát.
- Húslével felengedve kb. 20-30 percig pároljuk.
- A cukkinit, almát felkockázzuk, az uborkát gyufaszálnyira csíkozzuk és hozzáadjuk.
- Beletesszük a koriandert, bazsalikomot, oreganot és vörösborral felöntve készre pároljuk.
- Mielőtt elzárjuk, 1 kiskanál mustárt elkeverünk a tejföllel és behabarjuk. Egyet rottyantjuk és kész.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése