Hozzávalók:
- 50 dkg karajcsont
- 15 szál petrezselyemzöld
- 4 szál zellerzöld
- 10 szál zöld kapor
- 5 szál tárkony
- 1 fej hagyma
- 5 dkg vaj
- 6 dkg liszt
- 1 tojássárga
- 1 dl tejföl
- ízlés szerint só, törött bors
- A karajcsontot 2 liter vízben, lassú tűzön feltesszük főni.
- A vajon az apróra vágott hagymát és az apróra vágott fűszereket lassú tűzön megpároljuk.
- Folyamatos kevergetés közben tésztaszűrőn keresztül a fűszerekre szórjuk a lisztet és lassú tűzön kicsit megpirítjuk.
- A csontlevet leszűrjük és folyamatos keverés közben felöntjük vele a pirított fűszereket.
- Ízlés szerint sóval, borssal ízesítjük, majd forrás után lassú tűzön még negyedórát főzzük.
- Ha kész, a tojássárgát elkeverjük a tejfölben és behabarjuk a levest.
Tálaláskor pirított zsemlekockákat készítünk a tányérokba és erre tálaljuk a forró levest.
(Péter Jánosné - Nagy Sándorné: Esély szakácskönyv)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése