Keresés ebben a blogban

Keresés a Google keresővel

2009. február 20., péntek

Füves leves

 Hozzávalók: 

  • 50 dkg karajcsont
  • 15 szál petrezselyemzöld
  • 4 szál zellerzöld
  • 10 szál zöld kapor
  • 5 szál tárkony
  • 1 fej hagyma
  • 5 dkg vaj
  • 6 dkg liszt
  • 1 tojássárga
  • 1 dl tejföl
  • ízlés szerint só, törött bors

  1. A karajcsontot 2 liter vízben, lassú tűzön feltesszük főni.
  2. A vajon az apróra vágott hagymát és az apróra vágott fűszereket lassú tűzön megpároljuk.
  3. Folyamatos kevergetés közben tésztaszűrőn keresztül a fűszerekre szórjuk a lisztet és lassú tűzön kicsit megpirítjuk.
  4. A csontlevet leszűrjük és folyamatos keverés közben felöntjük vele a pirított fűszereket.
  5. Ízlés szerint sóval, borssal ízesítjük, majd forrás után lassú tűzön még negyedórát főzzük.
  6. Ha kész, a tojássárgát elkeverjük a tejfölben és behabarjuk a levest.
Tálaláskor pirított zsemlekockákat készítünk a tányérokba és erre tálaljuk a forró levest.

(Péter Jánosné - Nagy Sándorné: Esély szakácskönyv)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése