Keresés ebben a blogban

Keresés a Google keresővel

2009. február 18., szerda

Betyár csirkepörkölt

Hozzávalók:
  • Kb. 1 kg-os egész csirke, 
  • 15 dkg apróra vágott vöröshagyma
  • 15 dkg apróra vágott gomba
  • 1 gerezd fokhagyma
  •  zsír, pirospaprika, só, paradicsompüré
Elkészítési idő: kb. 1,5 óra

  1. Az apróra vágott vöröshagymát zsíron megpirítjuk, hozzáadjuk a pirospaprikát és kevés vízzel rövid ideig pároljuk.
  2. A csirkét megmossuk, feldaraboljuk és beletesszük az előkészített pörköltlébe.
  3. Lassú tűzön pároljuk. 
  4. Kb. 20-25 perc után beletesszük a gombát, fokhagymát, paradicsompürét, megsózzuk és még 30-35 percig pároljuk.
Galuskával tálaljuk.
Bográcsban is készíthető!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése