Hozzávalók:
- 1 közepes hagyma
- 2 ek olaj
- 2 púpozott ek szójakocka
- 1 tk pirospaprika
- kevés törött bors
- 1 kis csomó apróra vágott kapor
- 50-60 dkg kockákra vágott cukkini
- 1,5 liter húslé (kockából főzött)
- 1 dl tejföl
- 1 ek liszt
- apróra vágott petrezselyemzöld
- A hagymát apróra vágjuk és az olajon megpároljuk.
- Hozzáadjuk a szójakockát és állandó kevergetés közben megpirítjuk.
- Ha kész, lehúzzuk a tűzről és belekeverjük a pirospaprikát, borsot és a kaprot.
- Hozzáadjuk a cukkinit, visszatesszük a tűzhelyre és fedő alatt kis lángon puhára pároljuk.
- Ha megpuhult, ráöntjük a csontlét, felforraljuk és kis lángon 10 percig főzzük.
- A tejföllel elkevert liszttel behabarjuk, pár percig forraljuk.
- Bőségesen meghintve az apróra vágott petrezselyemmel tálaljuk.
/Péter Jánosné - Nagy Sándorné: ESÉLY szakácskönyv/
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése