Keresés ebben a blogban

Keresés a Google keresővel

2009. február 27., péntek

Cukkinileves

 Hozzávalók: 

  • 1 közepes hagyma
  • 2 ek olaj
  • 2 púpozott ek szójakocka
  • 1 tk pirospaprika
  • kevés törött bors
  • 1 kis csomó apróra vágott kapor
  • 50-60 dkg kockákra vágott cukkini
  • 1,5 liter húslé (kockából főzött)
  • 1 dl tejföl
  • 1 ek liszt
  • apróra vágott petrezselyemzöld

  1. A hagymát apróra vágjuk és az olajon megpároljuk.
  2. Hozzáadjuk a szójakockát és állandó kevergetés közben megpirítjuk.
  3. Ha kész, lehúzzuk a tűzről és belekeverjük a pirospaprikát, borsot és a kaprot.
  4. Hozzáadjuk a cukkinit, visszatesszük a tűzhelyre és fedő alatt kis lángon puhára pároljuk.
  5. Ha megpuhult, ráöntjük a csontlét, felforraljuk és kis lángon 10 percig főzzük.
  6. A tejföllel elkevert liszttel behabarjuk, pár percig forraljuk.
  7. Bőségesen meghintve az apróra vágott petrezselyemmel tálaljuk.
/Péter Jánosné - Nagy Sándorné: ESÉLY szakácskönyv/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése