- 1,75 kg kövérkés sertéshús,
- 50 dkg szalonnabőrke,
- 1 dkg fokhagyma,
- 1 dkg őrölt fehér bors,
- 2 dkg édes paprika,
- 25 dkg szalonna,
- fél dkg szegfűbors,
- ízlés szerint só.
- vastagbél
- A szalonnabőrkét sós vízben félpuhára főzzük, majd hozzáadjuk a kicsontozott húst is. Ha már mindkettő puha, a léből kivéve lecsöpögtetjük.
- A szalonnát nagyon apró kockákra vágjuk (de nem daráljuk).
- A húst és szalonnabőrkét pedig kis lyukú darálón ledaráljuk.
- A megtisztított, szétzúzott és péppé nyomott fokhagymát, a porrá tört fűszereket összekeverjük a darált húsokkal, a kockázott szalonnával és annyi abálólével, hogy közepes sűrűségű masszát kapjunk.
- Vastagbélbe közepes keménységűre töltjük, majd a maradék abálólében - amelyet szükség szerint felöntünk vízzel - a bél vastagságához mérten 2 és fél -3 órán keresztül abáljuk.
- Az abálóléből kivéve két deszka között nehezékkel préseljük, amíg teljesen ki nem hűlt. Ezután hűtőszekrénybe tesszük, és 8-10 napig tárolhatjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése