Keresés ebben a blogban

Keresés a Google keresővel

2009. február 18., szerda

Bajor felvágott

Hozzávalók: 
  • 1,75 kg  kövérkés sertéshús, 
  • 50 dkg szalonnabőrke, 
  • 1 dkg fokhagyma, 
  • 1 dkg őrölt fehér bors, 
  • 2 dkg édes paprika, 
  • 25 dkg szalonna, 
  • fél dkg szegfűbors, 
  • ízlés szerint só.
  • vastagbél
 Elkészítési idő: kb. 4-5 óra

  1. A szalonnabőrkét sós vízben félpuhára főzzük, majd hozzáadjuk a kicsontozott húst is. Ha már mindkettő puha, a léből kivéve lecsöpögtetjük. 
  2. A szalonnát nagyon apró kockákra vágjuk (de nem daráljuk).
  3. A húst és szalonnabőrkét pedig kis lyukú darálón ledaráljuk. 
  4. A megtisztított, szétzúzott és péppé nyomott fokhagymát, a porrá tört fűszereket összekeverjük a darált húsokkal, a kockázott szalonnával és annyi abálólével, hogy közepes sűrűségű masszát kapjunk. 
  5. Vastagbélbe közepes keménységűre töltjük, majd a maradék abálólében - amelyet szükség szerint felöntünk vízzel - a bél vastagságához mérten 2 és fél -3 órán keresztül abáljuk. 
  6. Az abálóléből kivéve két deszka között nehezékkel préseljük, amíg teljesen ki nem hűlt. Ezután hűtőszekrénybe tesszük, és 8-10 napig tárolhatjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése