- 4-5 közepes nagyságú savanykás alma
- 7 dl fehérbor
- 7 dl víz
- cukor, fahéj, citromhéj ízlés szerint
- 2-3 tojássárgája
- 1 dl tejföl
- Az almákat megpucoljuk, cikkekre vágjuk és feltesszük főni a fehérborral és a vízzel. Beletesszük a cukrot, fahéjat, citromhéjat is. Lassú tűzön addig főzzük, amíg szét nem esik.
- Eközben a tojássárgáját elkeverjük a tejföllel, majd állandó kevergetés mellett, vékony sugárban belecsorgatjuk a megfőtt almába. Még 10-15 másodpercig kavarjuk, és elzárjuk a tüzet.
Hidegen, melegen egyaránt finom.
(Tipp: hogy a tejföl ne 'ugorjon össze', mielőtt a levesbe csurgatjuk, tegyünk 1 szedőkanál forró levest óvatosan hozzá és keverjük el. Az így meglangyosodott tejfölt csorgassuk a levesbe.
/ESÉLY szakácskönyvből/
/ESÉLY szakácskönyvből/
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése