A tésztához:
- 1/2 kg finomliszt
- 1 és 1/2 kocka margarin
- 3 tojás sárgája
- csipet só
- kevés édesítőszer
- citromhéj-reszelék
- 10 dkg darált dió
- 3 kg alma
- 2 kávéskanál fahéj
- 2 kanál glukonon
- 1 tojás
- A lisztben elmorzsoljuk a margarint, majd hozzáadjuk a tészta többi alkotórészét és alaposan összegyúrjuk.
- A tésztát ketté osztjuk és mindkét cipót 1 órára a hűtőbe tesszük.
- Az almát meghámozzuk, lereszeljük, kicsavarjuk a levét és hozzáadjuk a fahéjat és az édesítőszert.
- Az egyik cipót kinyújtjuk és kizsírozott, lisztezett tepsibe terítjük.
- Megszórjuk darált dióval, majd ráhalmozzuk az almát.
- A másik cipót is kinyújtjuk és ráterítjük.
- Villával megszurkáljuk a tetejét és felvert tojásfehérjével jól bekenjük.
- Előmelegített sütőben, kb. 3-as fokozaton aranyszínűre sütjük.
- Tálaláskor Canderel édesítőporral díszíthetjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése