Keresés ebben a blogban

Keresés a Google keresővel

2009. február 12., csütörtök

Diabetikus almás pite

Hozzávalók:

A tésztához:
  • 1/2 kg finomliszt
  • 1 és 1/2 kocka margarin
  • 3 tojás sárgája
  • csipet só
  • kevés édesítőszer
  • citromhéj-reszelék
A töltelékhez:
  • 10 dkg darált dió
  • 3 kg alma
  • 2 kávéskanál fahéj
  • 2 kanál glukonon
  • 1 tojás
Elkészítési idő kb. 1,5 óra


  1.  A lisztben elmorzsoljuk a margarint, majd hozzáadjuk a tészta többi alkotórészét és alaposan összegyúrjuk.
  2. A tésztát ketté osztjuk és mindkét cipót 1 órára a hűtőbe tesszük.
  3. Az almát meghámozzuk, lereszeljük, kicsavarjuk a levét és hozzáadjuk a fahéjat és az édesítőszert. 
  4. Az egyik cipót kinyújtjuk és kizsírozott, lisztezett tepsibe terítjük. 
  5. Megszórjuk darált dióval, majd ráhalmozzuk az almát.
  6. A másik cipót is kinyújtjuk és ráterítjük. 
  7. Villával megszurkáljuk a tetejét és felvert tojásfehérjével jól bekenjük.
  8. Előmelegített sütőben, kb. 3-as fokozaton aranyszínűre sütjük. 
  9. Tálaláskor Canderel édesítőporral díszíthetjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése