Keresés ebben a blogban

Keresés a Google keresővel

2009. február 25., szerda

Sertés csülök gombával - római tálban

Hozzávalók: 
  • 1 db sertéscsülök
  • 1/2 kg gomba
  • ízlés szerint só, fokhagyma, bors
Elkészítési idő: kb. 2.5 óra

  1. A cseréptálat beáztatjuk hideg vízbe fedelével együtt. 
  2. A gombát megtisztítjuk, a kisebbeket egészben hagyjuk, a nagyobbakat nagyjából a kisebbekkel megegyező méretre vágjuk és a római tálba tesszük.
  3. Enyhén megsózzuk, majd felöntjük kb. 1,5 dl-nyi langyos vízzel.
  4. A csülköt kicsontozzuk, megmossuk, majd alaposan megtöröljük, leszárítjuk.
  5. A sertéscsülök belsejét alaposan bekenjük a szétzúzott fokhagymával, majd sóval és borssal is megszórjuk. "Visszagöngyöljük", majd a kívülről is bekenjük zúzott fokhagymával (vagy fokhagymakrémmel) és megszórjuk sóval, borssal.
  6. A római tál közepébe fektetjük, úgy igazítva, hogy ne nyomja fel a cserépedény fedelét.
  7. A lefedett római tálat hideg sütőbe tesszük, majd közepes fokozaton kb. 1,5-2 órát pároljuk, majd fedő nélkül még 30-45 percig sütjük a sütőben, míg a bőre meg nem pirul.
  8. Felszeletelve a vele sült gombakoszorúval tálaljuk.
Ajánlott köret: burgonyapüré
Takarékos tipp: a csülök csontját tegyük félre a fagyasztóba, később levesfőzéshez felhasználható!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése