- 1/2 kg kelkáposzta
- 2 pár virsli
- 1 ek olaj
- 1 késhegynyi köménymag
- 1 késhegynyi majoránna
- 2 db húsleveskocka
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 dl tejföl
- 1 csapott ek. liszt
- ízlés szerint só, csemege piros paprika
- A római tálat beáztatjuk meleg vízbe a fedelével együtt.
- Ez alatt az idő alatt a káposzta leveleit vékony csíkokra vágjuk, enyhén besózzuk és állni hagyjuk.
- A köménymagot a felforrósított olajon kicsit megpattogtatjuk, majd megszórjuk pirospaprikával és felengedjük kb. 1,5 liter vízzel.
- Beledobjuk a 2 db húsleveskockát, felforraljuk, majd hűlni hagyjuk.
- A káposztát kinyomkodjuk, beletesszük a cserépedénybe, megszórjuk majorannával, majd lassan felöntjük a már nem forró, csak meleg húslével.
- Bele tesszük az összezúzott fokhagymát, majd hideg sütőbe téve, közepes fokozaton kb. 1 óra alatt puhára pároljuk.
- A lisztet a tejföllel alaposan elkeverjük, majd óvatosan felhígítjuk a leves levével.
- Beletesszük a tálba a felkarikázott virslit és óvatosan behabarjuk a tejföllel.
- Kb. 20 percre visszatesszük a sütőbe és készre főzzük
Takarékos tipp: a sütőt kb. 50 perc múlva nyugodtan elzárhatjuk, így a már keletkezett hő elég ahhoz, hogy a következő 10 percben még saját gőzében párolódjon a leves.
Amíg behabarjuk, a sütőajtót hagyjuk zárva, hogy a lehető leglassabban hűljön, majd miután visszatettük a tálat, elegendő mindössze 10 percre begyújtani a lángot közepes fokozatra, majd elzárhatjuk. A cserépedényt ezután hagyjuk a sütőben, így amíg fogyasztható hőfokra hűl, a sütő melege elegendő a készre főzéshez.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése