- 8 tojássárgája
- 22 dkg porcukor
- 2 dkg zselatin
- 1 cs vaníliás cukor
- 7 dl tej
- 2 db narancs
- 3 ek narancslikőr
- 6 dl tejszín
- 1 cs gyümölcskocsonya
- 8 tojássárgáját 22 dkg porcukorral, 2 dkg zselatinnal, egy csomag vaníliás cukorral fehéredésig keverünk.
- Folyamatosan hozzákeverünk 7 dl tejet, egy főzőedényben felhevítjük, nem főzzük, mert kicsapódik a tojás.
- Állandó kevergetéssel lehűtjük, és hozzáadjuk 2 db narancs héját, egy narancsot apró kockákra vágva, és 3 evőkanál narancslikőrt.
- Kanállal lazán belekeverjük a 6 dl keményre felvert tejszínt.
- A desszertes gyűrű közepét belerakjuk, és beleöntjük a krémet, majd fél napra hűtőszekrényben tesszük.
- Ha megdermedt, a közepét kivesszük, narancskockákkal megtöltjük, és 1 csomag gyümölcskocsonyával felöntjük.
- A kis desszertes gyűrű tálcájával lezárjuk, és fogyasztásig hűtőszekrénybe rakjuk.
- Tálaláskor lapos tálcára csúsztatjuk, vékony narancsszeletekkel díszítve tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése