- 3 db egész csirkemell
- 1/2 dl olaj
- 2 dl tejföl
- 1 ek liszt
- 1 doboz ananászkonzerv
- ízlés szerint: só, fehér bors, reszelt szerecsendió
- A csirkemelleket megmossuk, kicsontozzuk és lebőrözzük.
- Az így kapott 6 db mellfilé mindkét oldalát a felforrósított olajon alaposan megpirítjuk, majd megszórjuk a sóval, fehér borssal és kevés szerecsendióval.
- Kb. 1 dl vízzel felöntjük és lefedett edényben majdnem puhára pároljuk.
- Mikor majdnem kész, a felkockázott ananászkonzervet és a konzerv levének kb. a felét beleöntjük, majd lefedve kb. 10-15 perc alatt lassú tűzön készre pároljuk.
- A liszttel elkevert tejföllel behabarjuk és felforraljuk. Mihelyt rotyogni kezd, elzárjuk.
- Ha kész és elzártuk, lefedett edényben hagyjuk hűlni, míg fogyasztható hőfokra nem hűl. Ez idő alatt az ízek jobban összeérnek.
Takarékos tipp:
- a csirkemell csontját tegyük félre a fagyasztóba, később leveshez felhasználható!
- a csirkemell bőrét a rátapadt zsírszövettel együtt vágjuk kisebb darabokra, majd tegyük a fagyasztóba. Ha elegendő bőrünk összegyűlt, kiváló csirketepertőt készíthetünk belőle!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése