- 50 dkg marhacsont
- 25 dkg bárányhús
- 1 kg vegyes leveszöldség (zeller, petrezselyem, sárgarépa, petrezselyemzöld)
- só, törött bors, babérlevél, köménymag
- 1 tk paprikakrém
- 1 tk paradicsomkrém
- 3 ek olaj
- 1-2 ek finomliszt
- 1-2 kk pirospaprika
- 1 csokor petrezselyemzöld
- tálaláshoz: tejföl
- A marhacsontot a leveszöldséggel és annyi vízzel, hogy ellepje, lassú tűzön feltesszük főni. Sózzuk, beletesszük a törött borsot, babérlevelet és 1 kk köménymagot, majd lefedjük.
- Ezalatt a bárányhúst vékony csíkokra vágjuk, majd ráöntjük a leszűrt csontlét.
- Beletesszük a paprika- és a paradicsomkrémet, majd lassú tűzön a húst puhára főzzük.
- Az olajból és a lisztből világos rántást készítünk, beletesszük a pirospaprikát és besűrítjük a levest.
- Csipetkét főzünk bele, majd miután elzárjuk, beleteszünk egy csomag apróra vágott petrezselyemzöldet.
- Tejföllel tálaljuk.
/ESÉLY szakácskönyv/
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése