- 30 dkg liszt,
- 2 tojás,
- 10 dkg füstölt szalonna,
- 2 fej vöröshagyma,
- 1 kávéskanál pirospaprika,
- 2 dl tejföl,
- só
- A lisztből, tojásból, sóból kevés víz hozzáadásával közepesen kemény galuskatésztát keverünk, de nem dolgozzuk ki, hanem fél óráig állni hagyjuk.
- Utána lobogó sós vízbe kanállal galuskákat szaggatunk belőle.
- Az apró kockára vágott szalonnát ropogósra sütjük, a pörcöt kiszedjük és félretesszük.
- A megfőtt és leszűrt galuskát a szalonnazsírba szedjük, meghintjük a pirospaprikával, ráöntjük a tejfölt, átforrósítjuk, és a tetejére szórjuk a pörcöt.
- Végül meghintjük a lisztbe forgatott, bő olajban ropogósra sütött hagymakarikákkal.
Frissen, salátával kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése