Keresés ebben a blogban

Keresés a Google keresővel

2009. március 30., hétfő

Betyárgaluska

Hozzávalók:
  • 30 dkg liszt, 
  • 2 tojás, 
  • 10 dkg füstölt szalonna, 
  • 2 fej vöröshagyma, 
  • 1 kávéskanál pirospaprika, 
  • 2 dl tejföl,
Elkészítési idő: kb. 1 óra

  1. A lisztből, tojásból, sóból kevés víz hozzáadásával közepesen kemény galuskatésztát keverünk, de nem dolgozzuk ki, hanem fél óráig állni hagyjuk. 
  2. Utána lobogó sós vízbe kanállal galuskákat szaggatunk belőle. 
  3. Az apró kockára vágott szalonnát ropogósra sütjük, a pörcöt kiszedjük és félretesszük. 
  4. A megfőtt és leszűrt galuskát a szalonnazsírba szedjük, meghintjük a pirospaprikával, ráöntjük a tejfölt, átforrósítjuk, és a tetejére szórjuk a pörcöt. 
  5. Végül meghintjük a lisztbe forgatott, bő olajban ropogósra sütött hagymakarikákkal. 

Frissen, salátával kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése