- 5-6 dkg bacon, vagy füstölt szalonna
- 2 fej vöröshagyma
- 20 dkg gomba
- 1 zöldpaprika
- 1 paradicsom
- 4 nagyobb burgonya
- 1 húsleveskocka
- 1-2 ek olaj
- 1-2 ek liszt
- ízlés szerint só, bors, snidling, citromlé
- A szalonnát apró kockákra vágjuk, megpirítjuk, majd a zsírján megpároljuk az apró kockára vágott vöröshagymát, és a csíkokra vágott gombát.
- Hozzáadjuk a paradicsomot a paprikát és a nagyobb kockákra vágott krumplit.
- Vízzel felengedjük, beletesszük a húsleveskockát, sót, borsot.
- Amíg puhára fő, az olajjal és a liszttel világos rántást készítünk, belekeverjük az apróra vágott snidlinget, majd a levesbe tesszük.
- Ha kész, kevés citromlével ízesítjük.
/ESÉLY szakácskönyv/
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése