- 1 cs mirelit vajastészta
- 20 dkg tisztított vegyeszöldség
- 20 dkg darált sertéshús
- 1 fej hagyma
- 1 tojás
- ételízesítő, só, bors, pirospaprika, olaj
- joghurt
- tört fokhagyma
- petrezselyemzöld
- A megtisztított, kockára vágott zöldségeket ételízesítővel fűszerezve rövid lében félpuhára (ropogósra), főzzük.
- A finomra vágott hagymát kevés olajban megpirítjuk, hozzáadjuk a darált húst, átsütjük, közben sóval, borssal, paprikával fűszerezzük.
- A leszűrt zöldséget összekeverjük a hússal.
- A tésztát kinyújtjuk, és kb. 10 cm-es átmérőjű köröket szúrunk ki belőle és a közepére zöldséges húst halmozunk.
- A széleit megkenjük elvert tojással, kétrét hajtjuk, a széleket jól összenyomjuk.
- Kb. 180 C fokra előmelegített olajban 10-12 perc alatt készre sütjük, majd papírtörlőn jól lecsöpögtetjük.
- A joghurtot alaposan összekeverjük a tört fokhagymával, az apróra vágott petrezselyemzölddel (kaprot is tehetünk bele), ízlés szerint sózhatjuk és hidegen adjuk a húsos táska mellé.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése