- 25 dkg füstölt sertéshús,
- 25 krumpli,
- 1 sárgarépa,
- 1 fehérrépa,
- 1 fej hagyma,
- 1 marék csipetke,
- 2 dkg zsír,
- 2 babérlevél,
- 1 mokkáskanál pirospaprika,
- késhegynyi szódabikarbóna,
- 1 kávéskanál kristálycukor,
- 1 ek ketchup,
- 4-5 cm piros arany,
- 12-15 szem köménymag,
- só
- A hagymát felkockázva a zsiradékon megpirítjuk.
- A kockára vágott húst átforgatjuk rajta, míg kifehéredik. Hozzákeverjük a pirospaprikát, felengedjük húslével, míg éppen csak ellepi és hozzáadjuk a fűszereket.
- Fedő alatt, kis lángon addig főzzük, amíg a hús már majdnem megpuhul.
- Ekkor hozzáadjuk a kockára vágott krumplit, a karikára vágott répákat és sóval ízesítjük.
- Lassú tűzön készre főzzük. Ha kész, csipetkét főzünk bele
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése