Keresés ebben a blogban

Keresés a Google keresővel

2009. március 11., szerda

Betyárgulyás

Hozzávalók: 
  • 25 dkg füstölt sertéshús, 
  • 25 krumpli, 
  • 1 sárgarépa, 
  • 1 fehérrépa, 
  • 1 fej hagyma, 
  • 1 marék csipetke, 
  • 2 dkg zsír, 
  • 2 babérlevél, 
  • 1 mokkáskanál pirospaprika, 
  • késhegynyi szódabikarbóna, 
  • 1 kávéskanál kristálycukor, 
  • 1 ek ketchup, 
  • 4-5 cm piros arany, 
  • 12-15 szem köménymag, 
  • só 
Elkészítési idő: 1,5-2 óra


  1. A hagymát felkockázva a zsiradékon megpirítjuk.
  2. A kockára vágott húst átforgatjuk rajta, míg kifehéredik. Hozzákeverjük a pirospaprikát, felengedjük húslével, míg éppen csak ellepi és hozzáadjuk a fűszereket. 
  3. Fedő alatt, kis lángon addig főzzük, amíg a hús már majdnem megpuhul. 
  4. Ekkor hozzáadjuk a kockára vágott krumplit, a karikára vágott répákat és sóval ízesítjük. 
  5. Lassú tűzön készre főzzük. Ha kész, csipetkét főzünk bele

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése