- 6 fél őszibarack kompót
- 4 szem aszalt füge
- 6 nagy dió
- 8 szem mandula
- 2 ek narancslekvár
- 6 szem rumos meggy
- 1 tk méz
- késhegynyi fahéj, tejszínhab
- A mandulát meghámozzuk és a dióbéllel együtt durvára vágjuk. Hozzá aprítjuk a fügét.
- A narancslekvárt, fahéjat és mézet jól elkeverjük és beleforgatjuk az összevágott diót, mandulát és fügét.
- A barackokat lecsöpögtetjük a levétől és száradni hagyjuk, ezután beletöltjük a lekváros-mézes dió, mandula, fügekeveréket.
- A tetejére tejszínhabot nyomunk, közepébe 1-1 szem rumos meggyel.
- A díszítéshez hozzátehetünk még 1-1 kis szál citromfüvet és pár csepp mézet is csorgathatunk a rumos meggyre.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése