- 2 dl kefír
- 1 tojás
- 20 dkg liszt
- 2 evőkanál cukor
- 1 kávéskanál sütőpor
- 2 evőkanál darált dió
- 1 csomag vaníliás cukor
- A kefírt a tojással és a cukorral, vaníliás cukorral összeturmixoljuk.
- A lisztben elkeverjük a sütőport, majd a diót és fakanállal apránként hozzákeverjük a kefíres tojáshoz.
- A sűrű masszát olajba mártogatott evőkanállal a kb. 170 C fokra előmelegített olajba adagoljuk.
- Három perc sütés után megforgatjuk a fánkokat, majd újabb 3 perc múlva megint megforgatjuk és még 3-4 percig sütjük.
- Ha kész, papírtörlővel itassuk fel a fölösleges olajat a fánkokról.
Tálaláskor cukrozott darált dióval, vagy fahéjas porcukorral hintjük meg.
TIPP: kefír helyett joghurt is használható, azonban egyszerre csak akkora mennyiséget készítsünk, amennyi elfogy, mert csak melegen igazán finom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése