- 30 dkg hagyma
- 3 dkg margarin
- 1 púpozott tk liszt
- 1 leveskocka
- törött bors, só
- 2 dl fehér bor
- 1 ek tejföl
- 1 tojássárgája
- 1-2 ek vaj
- 1-2 zsemle
- sajt
- A hagymát karikákra vágjuk és a margarinon üvegesre pároljuk, majd felöntjük 1 liter vízzel.
- A lisztet elkeverjük egy kis hideg vízzel és a levesbe öntjük. Beletesszük a leveskockát.
- Fél óráig lassú tűzön főzzük, majd sózzuk, borsozzuk.
- A fehérborral elkeverjük a tejfölt és beleöntjük.
- Még egyszer felforraljuk, majd a tűzről levéve a tojássárgáját egy kevés levessel elkeverve, állandó keverés mellett beleöntjük a levesbe.
- A kockákra vágott zsemlét a vajon megpirítjuk, majd tányérra szedve, 1-1 vékony szelet sajttal letakarva rászedjük a forró levest.
(ESÉLY szakácskönyv)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése