- 10 dkg füstölt szalonna,
- 1 nagy fej vöröshagyma,
- 20 dkg füstölt tarja,
- 1-1 db zöldpaprika és paradicsom,
- 50 dkg zöldbab,
- 15 dkg tarhonya,
- 1 hegyes erős paprika,
- 1 evőkanál pirospaprika, só,
- 1 csokor petrezselyem,
- 3 dl tejföl,
- 2 evőkanál liszt.
- Az apróra vágott szalonnát kiolvasztjuk, hozzáadjuk a fölaprított vöröshagymát, és üvegesre pirítjuk.
- Rádobjuk a kockára vágott füstölt tarját, a cikkekre szelt paradicsomot és kétféle paprikát, pirospaprikával megszórjuk, majd két liter vízzel fölöntve lassú tűzön főzzük.
- Ha a hús már majdnem puha, beletesszük a megtisztított, földarabolt zöldbabot meg a tarhonyát, ha szükséges megsózzuk.
- Ha a tarhonya is megpuhult, a liszttel elkevert tejföllel besűrítjük, fölaprított petrezselyemmel meghintjük, még egyszer átforralva máris tálalhatjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése