- 1/2 kg tarkabab
- 3 szál sárgarépa
- 2 szál petrezselyemgyökér
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1/4 karalábé
- liszt, olaj, pirospaprika, babérlevél
- 1 tojás
- A babot előző este átválogatjuk, megmossuk és beáztatjuk.
- Másnap az áztatólében feltesszük főni, sóval, fokhagymával, babérlevéllel ízesítjük.
- Amikor félig megpuhul, hozzáadjuk a felkarikázott zöldségféléket és az egész hagymát.
- Amíg a leves fő, a tojást kb. 12 dkg liszttel kemény tésztává gyúrjuk össze és lereszeljük.
- Amikor puha a bab is, a zöldség is, egy evőkanál lisztből kevés olajon paprikás rántást készítünk és besűrítjük a levest.
- Szükség szerint utánfűszerezzük
- Beletesszük a tésztát és készre főzzük.
- Forrón, friss kenyérrel és tejföllel kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése