Keresés ebben a blogban

Keresés a Google keresővel

2009. március 17., kedd

Zöldséges-tésztás bableves

Hozzávalók:

  • 1/2 kg tarkabab
  • 3 szál sárgarépa
  • 2 szál petrezselyemgyökér
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1/4 karalábé
  • liszt, olaj, pirospaprika, babérlevél
  • 1 tojás
Elkészítési idő: kb. 2 óra (áztatás nélkül)



  1. A babot előző este átválogatjuk, megmossuk és beáztatjuk.
  2. Másnap az áztatólében feltesszük főni, sóval, fokhagymával, babérlevéllel ízesítjük.
  3. Amikor félig megpuhul, hozzáadjuk a felkarikázott zöldségféléket és az egész hagymát. 
  4. Amíg a leves fő, a tojást kb. 12 dkg liszttel kemény tésztává gyúrjuk össze és lereszeljük.
  5. Amikor puha a bab is, a zöldség is, egy evőkanál lisztből kevés olajon paprikás rántást készítünk és besűrítjük a levest.
  6. Szükség szerint utánfűszerezzük
  7. Beletesszük a tésztát és készre főzzük.
  8. Forrón, friss kenyérrel és tejföllel kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése