Hozzávalók:
- 1 csomag mirelit vajas tészta
- 4 db alma
- 8 szem mandula
- 1 tojás
- citromlé, fahéj, cukor
- 1/2 rúd vanília
- 3 ek cukor
- 1/2 liter tej
- 3 tojássárgája
- 2 ek liszt
- 1 dl tejszín
- Az almákat megmossuk, kettévágjuk és a magházat kiszedjük. Azonnal citromos vízbe dobjuk.
- A tésztát kinyújtjuk és olyan méretű kockákra vágjuk, hogy a fél almákat bele tudjuk csomagolni.
- Az almát leszárítjuk, a vágott oldalát megszórjuk fahéjas cukorral, a magház helyére mandulát teszünk, majd a lapos felével lefektetjük a tészta közepére.
- A széleket felvert tojással megkenjük és a sarkokat ráhajtjuk az almára, majd az ujjunkkal jól összenyomkodjuk.
- Kilisztezett sütőlemezre tesszük, a tetejét megkenjük tojással és előmelegített sütőben 200 C fokon készre sütjük. Melegen, vaníliaöntettel tálaljuk.
- Az öntethez 4 dl tejet cukorral és vaníliával felforralunk.
- A maradék tejjel kikeverjük a tojások sárgáját és a lisztet, majd a forrásban levő tejhez adjuk.
- Megvárjuk, míg besűrűsödik, levesszük a tűzről és hozzákeverjük a tejszínt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése