- 1 db csirkecomb,
- 10 dkg füstölt szalonna,
- 1-2 dkg vaj,
- 1 fej vöröshagyma,
- 1 dl tejföl,
- 1 dl fehérbor,
- 1 evőkanál zsemlemorzsa,
- flekkenfűszer, késhegynyi őrölt bors.
- A húst füstölt szalonnával sűrűn megtűzdeljük, flekkenfűszerrel bedörzsöljük.
- A maradék szalonnát két vékony szeletre vágjuk, és tűzálló tál aljára fektetjük.
- Erre a meghámozott, karikára vágott vöröshagyma kerül, majd-tűzdelt felével felfelé a combok.
- A tejfölt borral simára keverjük, és a csirkére locsoljuk.
- Csipetnyi őrölt borssal megszórjuk, és a zsemlemorzsát ráhintjük.
- A vajat a tetejére morzsoljuk, és a tálat lefedve, a forró sütőbe toljuk. Addig pároljuk, amíg a hús meg nem puhul, majd a fedőt levéve a pecsenyét szépen megpirítjuk.
A legjobb köret hozzá a párolt vegyes zöldség.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése