- 50 dkg csirkemell,
- 4 fej gomba,
- 2 fej lilahagyma,
- 30 dkg füstölt szalonna,
- 2 pár baromfivirsli,
- 3 nagy szem burgonya,
- 1 evőkanál olaj,
- szárnyas-fűszerkeverék, só, bors, pirospaprika,
- 4 db fél kihegyezett hurkapálca.
- Tűzzük a hurkapálcára az alapanyagokat a következő sorrendben: egy szelet burgonya, egy szelet csirkemell, egy szelet szalonna, egy vastagabb szelet vöröshagyma, egy vastagabb karika virsli, egy szelet gomba.
- Ezután megismételjük ugyanebben a sorrendben az alapanyagok felszúrását egészen addig, amíg a hurkapálca meg nem telik.
- Ügyeljünk arra, hogy a végén minden esetben burgonya zárja a sort.
- Az így elkészült nyársakat olajjal meglocsoljuk, majd befűszerezzük.
- Egy tálba helyezve lefedjük és mikróban vagy előmelegített elektromos sütőben 18 percig 500 W-on sütjük, majd a fedőt levéve 350-400 W-on további 6 percig pároljuk.Gázsütő esetén 5-ös fokozaton, előmelegített sütőben süssük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése