Keresés ebben a blogban

Keresés a Google keresővel

2009. április 1., szerda

Betyár csirkepecsenye

Hozzávalók:
  • 50 dkg csirkemell, 
  • 4 fej gomba, 
  • 2 fej lilahagyma, 
  • 30 dkg füstölt szalonna, 
  • 2 pár baromfivirsli, 
  • 3 nagy szem burgonya, 
  • 1 evőkanál olaj, 
  • szárnyas-fűszerkeverék, só, bors, pirospaprika, 
  • 4 db fél kihegyezett hurkapálca. 
Elkészítési idő: kb. 30-45 perc

  1. Tűzzük a hurkapálcára az alapanyagokat a következő sorrendben: egy szelet burgonya, egy szelet csirkemell, egy szelet szalonna, egy vastagabb szelet vöröshagyma, egy vastagabb karika virsli, egy szelet gomba. 
  2. Ezután megismételjük ugyanebben a sorrendben az alapanyagok felszúrását egészen addig, amíg a hurkapálca meg nem telik. 
  3. Ügyeljünk arra, hogy a végén minden esetben burgonya zárja a sort. 
  4. Az így elkészült nyársakat olajjal meglocsoljuk, majd befűszerezzük. 
  5. Egy tálba helyezve lefedjük és mikróban vagy előmelegített elektromos sütőben 18 percig 500 W-on sütjük, majd a fedőt levéve 350-400 W-on további 6 percig pároljuk.Gázsütő esetén 5-ös fokozaton, előmelegített sütőben süssük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése