Keresés ebben a blogban

Keresés a Google keresővel

2009. április 20., hétfő

Gombás velőleves

 Hozzávalók:

  • borjú, vagy sertésvelő
  • diónyi vaj, vagy 1 ek olaj
  • 1 dkg liszt
  • 10 dkg gomba
  • 2-3 ek tejföl
  1. A velőt megtisztítjuk, majd sós vízben, lassú tűzön megfőzzük. Ha megfőtt, egyik felét kockára vágjuk, másik felét péppé nyomjuk.
  2. A vajjal és a liszttel világos rántást készítünk, majd felengedjük a főzőlével. Amíg a főzőlé újra felforr, a gombát megpároljuk, majd beletesszük a levesbe.
  3. Belekeverjük a pépesített velőt és kb. 10 percig lassú tűzön forraljuk.
  4. Ha elkészült, beletesszük a kockákra vágott velőt és elkeverjük benne a tejfölt.
/Péter Jánosné - Nagy Sándorné:Esély szakácskönyv/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése