Hozzávalók:
- borjú, vagy sertésvelő
- diónyi vaj, vagy 1 ek olaj
- 1 dkg liszt
- 10 dkg gomba
- 2-3 ek tejföl
- A velőt megtisztítjuk, majd sós vízben, lassú tűzön megfőzzük. Ha megfőtt, egyik felét kockára vágjuk, másik felét péppé nyomjuk.
- A vajjal és a liszttel világos rántást készítünk, majd felengedjük a főzőlével. Amíg a főzőlé újra felforr, a gombát megpároljuk, majd beletesszük a levesbe.
- Belekeverjük a pépesített velőt és kb. 10 percig lassú tűzön forraljuk.
- Ha elkészült, beletesszük a kockákra vágott velőt és elkeverjük benne a tejfölt.
/Péter Jánosné - Nagy Sándorné:Esély szakácskönyv/
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése