Keresés ebben a blogban

Keresés a Google keresővel

2009. április 2., csütörtök

Bajor fasírt

Hozzávalók 4 személyre
  • 30 dkg darált hús (sertés, pulyka vagy csirkemell is lehet) 
  • 1 fej hagyma, 
  • 2 dl tejföl, vagy tejszín, 
  • 1 evőkanál liszt 
  • olaj, só, pirospaprika, majoranna
  • 1 tojás, 


  1. A darált húst a tojással, sóval, pirospaprikával, és majorannával összegyúrom, és picike gombócokat formázok belőle. 
  2. Pörköltalapot készítek az apró kockára vágott hagymából, olajból és egy kevés pirospaprikával megszórom, felengedem kb. 2 dl vízzel, ebbe helyezem bele az elkészített kisgombócokat. 
  3. Ízesítem sóval és még majorannával. puhára főzöm (főzési idő kb. 10-15 perc), ha kész a lisztet elkeverem a tejföllel vagy tejszínnel, besűrítem, összeforralom, és kész van.
Mellé tálalhatok köretként nokedlit, krumplipürét.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése