- 30 dkg darált hús (sertés, pulyka vagy csirkemell is lehet)
- 1 fej hagyma,
- 2 dl tejföl, vagy tejszín,
- 1 evőkanál liszt
- olaj, só, pirospaprika, majoranna
- 1 tojás,
- A darált húst a tojással, sóval, pirospaprikával, és majorannával összegyúrom, és picike gombócokat formázok belőle.
- Pörköltalapot készítek az apró kockára vágott hagymából, olajból és egy kevés pirospaprikával megszórom, felengedem kb. 2 dl vízzel, ebbe helyezem bele az elkészített kisgombócokat.
- Ízesítem sóval és még majorannával. puhára főzöm (főzési idő kb. 10-15 perc), ha kész a lisztet elkeverem a tejföllel vagy tejszínnel, besűrítem, összeforralom, és kész van.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése