Keresés ebben a blogban

Keresés a Google keresővel

2009. április 2., csütörtök

Bakonyi betyárleves 1.

Hozzávalók: 
  • 35 dkg marhaszegy, 
  • 1 pár csirkecomb, 
  • 20 dkg vegyes zöldség, 
  • 1 fej hagyma, 
  • só, egész bors, csípős paprika, 
  • csuszatészta, vagy gyúrt házi tészta
Elkészítési idő: kb. 2 óra



  1. A marhahúst felvágjuk 4 szeletre, és hideg vízben feltesszük főni, sóval, egész borssal ízesítjük.
  2. Amikor majdnem puha, hozzáadjuk a csirkecombokat, a metéltre vágott zöldséget, a felaprított hagymát, az erős paprikát, majd készre főzzük. 
  3. A lisztből és a tojásból vékony, kemény tésztát gyúrunk, a levesbe tépkedjük és megfőzzük.
Ha nem akarunk tésztát gyúrni, 8 tojásos szélesmetélt "csuszatészta" is jó hozzá!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése