- 2 szál póréhagyma
- 2 ek olaj
- 1 tk liszt
- 2 leveskocka
- só, bors
- 1 zsemle
- 5 dkg vaj
- 10 dkg ementáli sajt
- A póréhagymát vékonyra szeleteljük majd az olajon sárgára pároljuk.
- Meghintjük a liszttel és felengedjük 1 liter, leveskockából készült húslevessel.
- Sózzuk, borsozzuk és kb. 15 percig forraljuk.
- A zsemlét kockákra vágva a vajon kicsit megpirítjuk, majd ráreszeljük az ementáli sajtot.
- 10 percre forró sütőbe tesszük, hogy a sajt ráolvadjon.
- A levest tányérokba szedjük és a sajtos zsemlekockát a tetejére téve tálaljuk.
(ESÉLY szakácskönyv)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése