Keresés ebben a blogban

Keresés a Google keresővel

2009. március 23., hétfő

Betyártarja (Rózsa Sándor módra)

Hozzávalók 10 személyre: 
  • 1,4 kg sertéstarja, 
  • 50 dkg lecsókolbász, 
  • 4 dkg só, 
  • 20 dkg zsír, 
  • 2 g bors, 
  • 30 dkg vöröshagyma, 
  • 2 dkg fokhagyma, 
  • 10 adag sült hasábburgonya,
  • 2 adag saláta 
 Elkészítési idő kb. 1 óra.

  1. A húst csíkokra vágjuk, a hagymát a zsíron kicsit átpirítjuk.
  2. A hagymás zsíron a csíkokra vágott húst, picit megpirítjuk és addig pároljuk, hogy engedjen egy kis saját levet..
  3. Hozzáadjuk a csíkokra vágott lecsókolbászt, majd sóval, borssal, fokhagymával ízesítjük. 
  4. Erős tűzön készre (zsírjára) sütjük.
Sült hasábburgonyával tálaljuk, salátával díszítjük. Sör, vagy hárslevelű illik hozzá.
Bográcsban is készíthető!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése