- 50 dkg cékla
- 1 nagyobb fej burgonya
- 10 dkg uborka
- 1 fej hagyma
- 2 tojás
- 1 dl tejföl
- kevés ecet
- ízlés szerint só, cukor, mustár.
- A céklát megtisztítjuk, apró kockákra vágjuk, majd másfél liter enyhén ecetes vízben megfőzzük.
- Ha kész, a leszűrjük és a levét félretesszük hűlni.
- Amíg a céklalé hűl, a tojást és burgonyát (apró kockákra) vágva megfőzzük.
- Az uborkát, a hagymát és a keményre főtt tojást kockákra vágva a főtt burgonyával együtt a főtt céklához tesszük, megsózzuk, cukrozzuk és teszünk bele egy kevés mustárt.
- A céklalében elkeverjük a tejfölt és ráöntjük a keverékre. Jól elkeverjük, majd a hűtőben pihentetjük.
Zöldpetrezselyemmel meghintve tálaljuk.
(ESÉLY szakácskönyv)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése