Keresés ebben a blogban

Keresés a Google keresővel

2009. március 3., kedd

Hideg céklaleves (nyári leves)

Hozzávalók:

  • 50 dkg cékla
  • 1 nagyobb fej burgonya
  • 10 dkg uborka
  • 1 fej hagyma
  • 2 tojás
  • 1 dl tejföl
  • kevés ecet
  • ízlés szerint só, cukor, mustár.
  1. A céklát megtisztítjuk, apró kockákra vágjuk, majd másfél liter enyhén ecetes vízben megfőzzük.
  2. Ha kész, a leszűrjük és a levét félretesszük hűlni.
  3. Amíg a céklalé hűl, a tojást és burgonyát (apró kockákra) vágva megfőzzük.
  4. Az uborkát, a hagymát és a keményre főtt tojást kockákra vágva a főtt burgonyával együtt a főtt céklához tesszük, megsózzuk, cukrozzuk és teszünk bele egy kevés mustárt.
  5. A céklalében elkeverjük a tejfölt és ráöntjük a keverékre. Jól elkeverjük, majd a hűtőben pihentetjük.
Zöldpetrezselyemmel meghintve tálaljuk.

(ESÉLY szakácskönyv)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése