- 40-50 dkg sampinyon gomba,
- 1 pohár (2-3 dl) tejföl, vagy joghurt,
- zacskós pörkölt por, Knorr, Maggi
- galuskához: hagyományos nokedli-tészta alap
- 2-3 evőkanál búzadara,
- 1 csomag kapor,
- evőkanálnyi zsiradék.
- A gombáknak a szárát levágjuk, majd sós vízben áztatjuk. Utána erősen megkefélve letisztítjuk, s héját nem lehúzva a fejeket negyedekre daraboljuk.
- A pörkölt porból az ajánlás szerint pörkölt alapot készítünk, melybe a gombák szárát beledaraboljuk. Mikor megpuhult botmixerrel leturmixoljuk. Végül a darabolt gombafejeket beledobjuk, s így együtt puhára pároljuk.
- Ízlés szerint a végén joghurttal, vagy tejföllel behabarjuk, hogy paprikás jellegét megkapja.
- Hagyományos módon nokedli-tésztát készítünk, melybe 2-3 kanál búzadarát teszünk, sűrűség szerint. Ezt húsvágó deszkáról, kanállal vagy késfokával a forrásban lévő sós vízbe szaggatjuk.
- A frissen vágott zöldkaprot egy kanálnyi zsiradékon megdinszteljük és ebbe a leszűrt, leöblített galuskát beleforgatjuk.
- Forró tányérra ízlésesen tálaljuk a gombapaprikással.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése