- 24 db éti csiga
- 2 dl húsleves
- 2 dl fehérbor
- 1 kis fej hagyma
- 2 tk vágott petrezselyemzöld
- 1/2 dl ecet
- 10 dkg vaj
- 3 gerezd fokhagyma
- 5 dkg reszelt sajt
- 1 tk finomra vágott metélőhagyma (snidling)
- só, őrölt bors
- A csigákat több vízben jól megmossuk, puha kefével átsúroljuk, majd 8 percig forró vízben áztatjuk és leszűrjük.
- Amikor kézmelegre hűl, a csigákról a házakat leszedjük és megtisztítjuk a fekete részektől.
- Fehérboros leveslében, lassú tűzön kb. másfél órán keresztül főzzük, közben vöröshagymával, petrezselyemzölddel, sóval, borssal fűszerezzük. Amikor elkészült, saját levében hagyjuk kihűlni.
- Közben kiválasztjuk a 12 legszebb csigaházat és ecetes, sós vízben lassú tűzön kb. 2 órán keresztül főzzük.
- A csigaházakat alaposan többször átöblítjük, majd sütőbe téve, alacsony hőmérsékleten kiszárítjuk.
- A vajat kikeverjük a finomra vágott metélőhagymával és az apróra vágott petrezselyemzölddel, majd sóval, borssal, zúzott fokhagymával fűszerezzük, végül belekeverjük a reszelt sajtot
- A csigaházakat kb. félig töltjük a fűszeres vajjal, majd a csigákból 2-2 db-ot a csigaházakba tesszük és köréjük is fűszeres vajat öntünk.
- Egy sütőlapot fél cm vastagon beterítünk sóval, ráhelyezzük a csigaházakat és forró sütőben kb. 10 percig sütjük.
Kiváló szerelmi vágyserkentő!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése