- 2 db nagy mellső sertéscsülök
- 70 dkg savanyú káposzta
- 30 dkg bacon szalonna
- 1/2 kg alma
- Besózunk két szép, nagy, mellső nem füstölt sertéscsülköt és a kukta fazékba helyezett betétre rakjuk.
- Aláöntünk másfél dl vizet és a fazekat lezárva, a jelzéstől számítva kb. 40 percig pároljuk.
- 70 dkg savanyú káposztát alaposan kinyomkodunk és a hajszálvékony szalonnaszeletekkel bélelt (előzőleg beáztatott) cserépedénybe rakjuk.
- Közékeverünk egy fél kg-nyi megtisztított, vékonyan felszeletelt almát, és tetejére fektetjük a puha csülköket.
- Megöntözzük a kuktában a csülök alatt képződött lével és a cserépedényt lefedve, a sütőben egy óráig sütjük.
(Készíthetjük hagymásan is: egy fej apróra vagdalt hagymát a leterített almás rétegbe keverünk)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése