Hozzávalók:
- 50 dkg borjúcomb vagy lapocka,
- 2-3 fej vöröshagyma,
- 15 dkg füstölt (kolozsvári) szalonna,
- 20 dkg sampinyon gomba,
- 30 dkg vegyes zöldség,
- 2-2 db zöldpaprika, és paradicsom,
- 2 dl tejföl és tejszín,
- 1 evőkanál liszt,
- ízlés szerint só, őrölt bors, pirospaprika és apróra vágott kapor.
- A szalonnát zsírjára pirítjuk, majd hozzáadjuk az apró kockára vágott vöröshagymát és megdinszteljük.
- Pár perc múlva a kockázott borjúhúst is beletesszük, és fehéredésig pirítjuk. Közben sóval, borssal ízesítjük, és félpuhára pároljuk.
- A zöldséget megtisztítjuk, karikázzuk és a zöldpaprikával, paradicsommal együtt hozzáadva tovább pároljuk.
- Amikor megpuhult belerakjuk a kockázott gombát, pirospaprikával meghintjük és felengedjük vízzel, hogy közepes sűrűségű levest kapjunk.
- Tejfölös, tejszínes lisztes habarással behabarjuk.
- Ha felforrt ízlés szerint friss kaporral meghintjük, és csipetkét szaggatunk bele, együtt forraljuk, míg a csipetke a tetejére feljön.
Kiváló egytálétel friss, házi kenyérrel és bográcsban is készíthető.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése