Keresés ebben a blogban

Keresés a Google keresővel

2009. március 19., csütörtök

Borscs, vagy orosz-lengyel céklaleves

Hozzávalók:

  • 50 dkg csont
  • 50 dkg marhahús
  • 1 füstölt csülök
  • 3 db savanyított cékla
  • 3 db nyers cékla
  • 1 fej zeller
  • 1 sárgarépa
  • 1 petrezselyem
  • 1 kis fej kelkáposzta
  • 25 dkg savanyú káposzta
  • 1 vörös hagyma
  • majoranna, só, bors, 
  • kevés liszt
  • vaj
  • tejföl
  1. A csontot, húst és csülköt felengedjük vízzel és lassú tűzön félig megfőzzük. 
  2. A céklát, zellert, kelkáposztát metéltre vágjuk, a répát, zellert, hagymát felkarikázzuk, majd a savanyú káposztával együtt vajon rövid ideig pároljuk.
  3. Felengedjük a húslével, majd a húst csíkokra vágva beletesszük.
  4. Borssal, majorannával, sóval ízesítjük, majd fedő alatt, lassú tűzön puhára főzzük.
  5. Ezalatt a nyers céklát megreszeljük, öntünk rá a forró húsléből és letakarva állni hagyjuk amíg a leves fő.
  6. Amikor a hús megpuhult, a levest kevés vajjal és liszttel berántjuk
  7. Tejföllel ízesítjük, majd a reszelt céklákról leszűrt lével pirosra festjük.
/ESÉLY szakácskönyv/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése