- 50 dkg csont
- 50 dkg marhahús
- 1 füstölt csülök
- 3 db savanyított cékla
- 3 db nyers cékla
- 1 fej zeller
- 1 sárgarépa
- 1 petrezselyem
- 1 kis fej kelkáposzta
- 25 dkg savanyú káposzta
- 1 vörös hagyma
- majoranna, só, bors,
- kevés liszt
- vaj
- tejföl
- A csontot, húst és csülköt felengedjük vízzel és lassú tűzön félig megfőzzük.
- A céklát, zellert, kelkáposztát metéltre vágjuk, a répát, zellert, hagymát felkarikázzuk, majd a savanyú káposztával együtt vajon rövid ideig pároljuk.
- Felengedjük a húslével, majd a húst csíkokra vágva beletesszük.
- Borssal, majorannával, sóval ízesítjük, majd fedő alatt, lassú tűzön puhára főzzük.
- Ezalatt a nyers céklát megreszeljük, öntünk rá a forró húsléből és letakarva állni hagyjuk amíg a leves fő.
- Amikor a hús megpuhult, a levest kevés vajjal és liszttel berántjuk
- Tejföllel ízesítjük, majd a reszelt céklákról leszűrt lével pirosra festjük.
/ESÉLY szakácskönyv/
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése