Keresés ebben a blogban

Keresés a Google keresővel

2009. április 3., péntek

Burgonyaleves

Hozzávalók:

  • 50 dkg burgonya
  • 2 ek olaj
  • 2 dkg liszt
  • 1 kis fej hagyma
  • pirospaprika
  • 1-2 szál leveszöldség
  • zeller- és petrezselyemlevél
  • 1 zöldpaprika
  • 1 paradicsom
  • tejföl
  1. A burgonyát meghámozzuk és kockákra vágjuk.
  2. A lisztből, olajból világos rántást készítünk, hozzáadjuk az apróra vágott hagymát és a pirospaprikát.
  3. Hozzáadjuk a burgonyát, pár percig pirítjuk, majd felöntjük vízzel.
  4. Beletesszük a zöldpaprikát, paradicsomot, zeller- és petrezselyemlevelet és lassú tűzön kb. 30 percig főzzük.
  5. Tejföllel tálaljuk.
/ESÉLY szakácskönyv/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése