- 1 kg vegyes zöldség (sárgarépa, karalábé, brokkoli, gomba, zöldpaprika, stb.)
- 20 dkg tengeri halfilé,
- 20 dkg fagyasztott rák,
- 20 dkg liszt,
- 1 teáskanál kukoricaliszt,
- 1 tojás,
- 2 dl csirkehúsleves
- 7 cl szójamártás
- 7 cl édes fehér bor
- késhegynyi gyömbérpor
- olaj
- hurkapálca
- A zöldségeket megtisztítjuk és nagyobb hasábokra vágjuk. A brokkolit rózsáira szedjük, a gombákat negyedeljük.
- A rákhúst - nagyságától függően - feldaraboljuk, a halfiléket kb. 3x3 cm-es kockákra vágjuk.
- A lisztben elkeverjük a kukoricalisztet, összekeverjük tojással és kb. 2 dl vízzel.
- Az előkészített alapanyagokat egyenként hurkapálcára szúrjuk és belemártjuk a masszába.
- Forró, bő olajban (vagy az olajsütő legnagyobb fokozatán) kb. 3 percig sütjük.
- A csirkehúslevest összekeverjük a szójamártással, borral, gyömbérrel és kis tálkákba öntjük.
- A kész szószba mártogatva fogyasszuk.
A TEMPURA a japánok egyik nemzeti étele. Tésztába mártott, ropogósra sütött zöldséget, húst, halat, vagy rákot jelent. Az alapanyagot ki-ki ízlése szerint válogathatja össze.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése