Keresés ebben a blogban

Keresés a Google keresővel

2009. február 12., csütörtök

Tempura

Hozzávalók:
  • 1 kg vegyes zöldség (sárgarépa, karalábé, brokkoli, gomba, zöldpaprika, stb.)
  • 20 dkg tengeri halfilé,
  • 20 dkg fagyasztott rák,
  • 20 dkg liszt,
  • 1 teáskanál kukoricaliszt,
  • 1 tojás,
  • 2 dl csirkehúsleves
  • 7 cl szójamártás
  • 7 cl édes fehér bor
  • késhegynyi gyömbérpor
  • olaj
  • hurkapálca
Elkészítési idő: kb. 40 perc


  1. A zöldségeket megtisztítjuk és nagyobb hasábokra vágjuk. A brokkolit rózsáira szedjük, a gombákat negyedeljük.
  2. A rákhúst - nagyságától függően - feldaraboljuk, a halfiléket kb. 3x3 cm-es kockákra vágjuk. 
  3. A lisztben elkeverjük a kukoricalisztet, összekeverjük tojással és kb. 2 dl vízzel.
  4. Az előkészített alapanyagokat egyenként hurkapálcára szúrjuk és belemártjuk a masszába. 
  5. Forró, bő olajban (vagy az olajsütő legnagyobb fokozatán) kb. 3 percig sütjük.
  6. A csirkehúslevest összekeverjük a szójamártással, borral, gyömbérrel és kis tálkákba öntjük.
  7. A kész szószba mártogatva fogyasszuk.
 
A TEMPURA a japánok egyik nemzeti étele. Tésztába mártott, ropogósra sütött zöldséget, húst, halat, vagy rákot jelent. Az alapanyagot ki-ki ízlése szerint válogathatja össze.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése