Hozzávalók:
- 1 ek olaj
- 2 fej hagyma
- 40 dkg kockákra vágott sertéslábszár
- Pirospaprika, bors
- 1-2 gerezd fokhagyma
- 1 kk őrölt kömény
- 1-2 csipet borsikafű
- 25 dkg savanyú káposzta
- 2 ek rizs
- tálaláshoz tejföl
- A hagymát az olajon megpároljuk.
- Beletesszük a sertéslábszárat és kevergetve kicsit megpirítjuk.
- Megszórjuk a borssal, pirospaprikával, őrölt köménnyel és a borsikafűvel.
- Belekeverjük a zúzott fokhagymát és kb. 1 dl vizet öntünk alá, majd kb. 1 órát lassú tűzön pároljuk, figyelve arra, hogy a víz ne főjön el alatta.
- Egy óra múlva beletesszük a savanyú káposztát és felöntjük vízzel úgy, hogy kb. 2,5 liter legyen a leves.
- Forrás után levesszük a lángot és lassú tűzön puhára főzzük.
- 10 perccel a tűz elzárása előtt még beletesszük a rizst.
Tejföllel tálaljuk.
/Péter Jánosné - Nagy Sándorné: ESÉLY szakácskönyv/
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése