Keresés ebben a blogban

Keresés a Google keresővel

2009. február 23., hétfő

Csángógulyás

 Hozzávalók: 

  • 1 ek olaj
  • 2 fej hagyma
  • 40 dkg kockákra vágott sertéslábszár
  • Pirospaprika, bors
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • 1 kk őrölt kömény
  • 1-2 csipet borsikafű
  • 25 dkg savanyú káposzta
  • 2 ek rizs
  • tálaláshoz tejföl
  1. A hagymát az olajon megpároljuk.
  2. Beletesszük a sertéslábszárat és kevergetve kicsit megpirítjuk.
  3. Megszórjuk a borssal, pirospaprikával, őrölt köménnyel és a borsikafűvel.
  4. Belekeverjük a zúzott fokhagymát és kb. 1 dl vizet öntünk alá, majd kb. 1 órát lassú tűzön pároljuk, figyelve arra, hogy a víz ne főjön el alatta.
  5. Egy óra múlva beletesszük a savanyú káposztát és felöntjük vízzel úgy, hogy kb. 2,5 liter legyen a leves.
  6. Forrás után levesszük a lángot és lassú tűzön puhára főzzük.
  7. 10 perccel a tűz elzárása előtt még beletesszük a rizst.
Tejföllel tálaljuk.

/Péter Jánosné - Nagy Sándorné: ESÉLY szakácskönyv/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése