Keresés ebben a blogban

Keresés a Google keresővel

2009. február 19., csütörtök

Borleves

Hozzávalók:

  • 1 tojás
  • kevés liszt
  • 3 dl víz
  • 5 dl fehérbor
  • szegfűszeg, citromhéj, 
  • 5 dkg cukor
  1. A tojást késhegynyi liszttel jól elkeverjük, majd felhígítjuk a vízzel.
  2. A bort citromhéjjal, szegfűszeggel ízesítjük és felforraljuk.
  3. Amikor felforrt, beletesszük a tojásos keveréket és a cukrot.
  4. Lassú tűzön, habverővel addig keverjük, amíg sűrűsödni nem kezd.
Szűrve, forrón, pirított zsemlekockával tálaljuk.

/ESÉLY szakácskönyv/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése