- 2 hámozott, kockákra vágott körte,
- 2 dl fahéjas cukorszirup,
- fél vaníliarúd,
- 3 evőkanál zselatinpor,
- 3 dl tej,
- 4 tojássárgája,
- 7,5 dkg cukor,
- 1,5 kávéskanál vaníliaaroma,
- 1,5 dl körtepálinka,
- 1 vékony piskótalap,
- 20 dkg étcsokoládé,
- 2 evőkanál olaj,
- 1 kávéskanál kakaó,
- csokoládéreszelék.
- A körtéket a cukorszirupban a kettévágott vaníliarúddal 10 percig főzzük. Kihűtjük, lecsöpögtetjük, és másnapig hűtőbe rakjuk.
- A tejet felforraljuk, majd lehűtjük.
- A zselatinlapokat hideg vízbe áztatjuk.
- A tojássárgákat a cukorral fehéredésig verjük. Lassan hozzáöntjük a felforralt tejet, kicsi lángon sűrűre főzzük. Amint sűrűsödik, levesszük a tűzről.
- A 3 evőkanál, vízben feloldott zselatint a krémhez keverjük, a vaníliát is hozzáadjuk, és kihűtjük, időnként megkeverjük.
- A hideg tejszínt kemény habbá verjük.
- Az elkészült sűrű krémhez adjuk a körtéket, a pálinkát, és beleforgatjuk a tejszínt.
- Olajjal kikent formába simítjuk 2 cm vastagon, és a piskótával betakarjuk.
- Hűtőbe tesszük, másnap kivesszük a formából.
- A csokoládét vízgőzben megolvasztjuk, az olajat is hozzáadjuk, és habosra keverjük. Langyosra hűtjük, a krémre öntjük, hogy mindenütt jól befedje. Hűtőbe tesszük.
- Csokiforgáccsal és kakaóval megszórva kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése