- 1 db bárányfej
- 25 dkg bárányaprólék
- 15 dkg leveszöldség
- 1 fej hagyma
- 1 csipet tárkonylevél
- 1 ek tejföl
- 2 dkg liszt
- ecet
- Tálaláshoz: tányéronként 1 tojássárgája
- A bárányfejet és a bárányaprólékot a faggyús részektől jól megtisztítjuk.
- A bárányfejet néhány percre forrásba lévő vízbe tesszük, azután az állrészről és a nyelvéről a fehér bőrt jól lekaparjuk, majd a többi hússal együtt, egészben feltesszük főni.
- Beletesszük a leveszöldséget, tárkonyt, hagymát és megsózzuk.
- Amikor puhára főtt, a leveszöldséget kivesszük, majd hagyjuk puhára főni a húst, majd ezt is kivesszük.
- Amikor a fejről leválik a hús, kiszedjük.
- Ezután a tejföllel és a liszttel habarást készítünk, vékony sugárban a levesbe csurgatjuk és még 1-2 percig főzzük, majd kevés ecettel ízesítjük.
- A fejet, az apróra vágott bárányhúst és a leveszöldséget külön-külön tányérra tesszük, úgy adjuk az asztalra.
- Tálalás előtt egy-egy tojássárgát teszünk a tányérok közepére és erre szedjük a lobogó, forró levest.
- Pirított zsemlekockával tálaljuk.
A koponyacsontot középen feltörve, a főtt velőt pirított kenyérre kenve, sózva fogyaszthatjuk.
(ESÉLY szakácskönyv)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése