Keresés ebben a blogban

Keresés a Google keresővel

2009. február 18., szerda

Tárkonyos bárányleves

Hozzávalók:

  • 1 db bárányfej
  • 25 dkg bárányaprólék
  • 15 dkg leveszöldség
  • 1 fej hagyma
  • 1 csipet tárkonylevél
  • 1 ek tejföl
  • 2 dkg liszt
  • ecet
  • Tálaláshoz: tányéronként 1 tojássárgája

  1. A bárányfejet és a bárányaprólékot a faggyús részektől jól megtisztítjuk.
  2. A bárányfejet néhány percre forrásba lévő vízbe tesszük, azután az állrészről és a nyelvéről a fehér bőrt jól lekaparjuk, majd a többi hússal együtt, egészben feltesszük főni.
  3. Beletesszük a leveszöldséget, tárkonyt, hagymát és megsózzuk.
  4. Amikor puhára főtt, a leveszöldséget kivesszük, majd hagyjuk puhára főni a húst, majd ezt is kivesszük.
  5. Amikor a fejről leválik a hús, kiszedjük.
  6. Ezután a tejföllel és a liszttel habarást készítünk, vékony sugárban a levesbe csurgatjuk és még 1-2 percig főzzük, majd kevés ecettel ízesítjük.
  7. A fejet, az apróra vágott bárányhúst és a leveszöldséget külön-külön tányérra tesszük, úgy adjuk az asztalra.
  8. Tálalás előtt egy-egy tojássárgát teszünk a tányérok közepére és erre szedjük a lobogó, forró levest.
  9. Pirított zsemlekockával tálaljuk.
A koponyacsontot középen feltörve, a főtt velőt pirított kenyérre kenve, sózva fogyaszthatjuk.

(ESÉLY szakácskönyv)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése