Hozzávalók:
- 60 dkg marhacsont
- 40 dkg leveszöldség (sárgarépa, petrezselyem hosszában kettévágva)
- 1 karalábé
- 1 hagyma
- 5 dkg kelkáposztalevél
- 1 zöldpaprika
- 1 paradicsom
- kevés zsír, vagy olaj
- A marhacsontot jól megmosva feltesszük annyi vízben főni, hogy jól ellepje. Forrástól számított 2 órán keresztül fedő alatt lassú tűzön pároljuk.
- Közben a karalábét, a hagymát és a leveszsöldséget az olajon, vagy zsíron lepirítjuk, majd a csontléhez adjuk.
- Beletesszük a kelkáposztát, zöldpaprikát és a paradicsomot, majd lassú tűzön, fedő nélkül addig főzzük, míg a zöldségek megpuhulnak.
Metélttel, vagy galuskával, grízgaluskával tálaljuk.
/Péter Jánosné - Nagy Sándorné: ESÉLY szakácskönyv/
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése