Keresés ebben a blogban

Keresés a Google keresővel

2009. február 24., kedd

Csontleves

 Hozzávalók:

  • 60 dkg marhacsont
  • 40 dkg leveszöldség (sárgarépa, petrezselyem hosszában kettévágva)
  • 1 karalábé
  • 1 hagyma
  • 5 dkg kelkáposztalevél
  • 1 zöldpaprika
  • 1 paradicsom
  • kevés zsír, vagy olaj
  1. A marhacsontot jól megmosva feltesszük annyi vízben főni, hogy jól ellepje. Forrástól számított 2 órán keresztül fedő alatt lassú tűzön pároljuk.
  2. Közben a karalábét, a hagymát és a leveszsöldséget az olajon, vagy zsíron lepirítjuk, majd a csontléhez adjuk.
  3. Beletesszük a kelkáposztát, zöldpaprikát és a paradicsomot, majd lassú tűzön, fedő nélkül addig főzzük, míg a zöldségek megpuhulnak.
Metélttel, vagy galuskával, grízgaluskával tálaljuk.

/Péter Jánosné - Nagy Sándorné: ESÉLY szakácskönyv/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése