Keresés ebben a blogban

Keresés a Google keresővel

2009. február 26., csütörtök

Betyárleves

Hozzávalók:
  • 30 dkg kicsontozott, lebőrözött csirkehús,
  • 30 dkg sertéshús, 
  • leveszöldség
  • fokhagyma
  • só, szemes bors
  • csuszatészta
  • petrezselyem
Elkészítési idő: 2-2,5 óra

  1. A csirkehúst és a sertéshúst egyforma nagy kockákra vágjuk és hideg vízben feltesszük főni.
  2. Ha felforrt a leves, beletesszük a kockákra vágott leveszöldséget. 
  3. Sóval, szemes borssal, fokhagymával ízesítjük, majd a hús megpuhulásáig főzzük.
  4. Amikor a hús megpuhult, közvetlenül a levesbe tesszük a csuszatésztát és készre főzzük.
  5. Finomra vágott petrezselyemmel meghintve, ecetes tormával tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése