Keresés ebben a blogban

Keresés a Google keresővel

2009. február 16., hétfő

Rafinált rakottas

Hozzávalók:
  • 20 dkg vöröshagyma
  • 4 db savanykás alma
  • 1/2 kg burgonya
  • 20 dkg sonka
  • 2 dl kefír
  • ízlés szerint olaj, só, bors, petrezselyemzöld
Elkészítési idő kb. 1-1.5 óra.


  1. A krumplit héjában megfőzzük és hagyjuk kihűlni, majd meghámozzuk.
  2. A karikákra vágott hagymát 2 ek-nyi olajon megpirítjuk, közben az almákat meghámozzuk, a magházat eltávolítjuk és karikákra vágjuk.
  3. Ha a hagyma megpárolódott, hozzátesszük az almát, sóval, borssal fűszerezzük és néhány percig együtt pároljuk.
  4. A megtisztított főtt krumplit kiolajozott tűzálló tálba rétegezzük, pici sóval, borssal fűszerezzük, majd ráterítjük a kockákra vágott sonkát.
  5. Egyenletesen ráterítjük az almás hagymát, majd ráöntjük az apróra vágott petrezselyemzölddel elkevert kefírt.
  6. Előmelegített sütőben kb. 30-40 perc alatt megsütjük.
Pikáns egytálétel és állítólag kiváló vágyserkentő! Előételként is tálalható!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése