- 20 dkg vöröshagyma
- 4 db savanykás alma
- 1/2 kg burgonya
- 20 dkg sonka
- 2 dl kefír
- ízlés szerint olaj, só, bors, petrezselyemzöld
- A krumplit héjában megfőzzük és hagyjuk kihűlni, majd meghámozzuk.
- A karikákra vágott hagymát 2 ek-nyi olajon megpirítjuk, közben az almákat meghámozzuk, a magházat eltávolítjuk és karikákra vágjuk.
- Ha a hagyma megpárolódott, hozzátesszük az almát, sóval, borssal fűszerezzük és néhány percig együtt pároljuk.
- A megtisztított főtt krumplit kiolajozott tűzálló tálba rétegezzük, pici sóval, borssal fűszerezzük, majd ráterítjük a kockákra vágott sonkát.
- Egyenletesen ráterítjük az almás hagymát, majd ráöntjük az apróra vágott petrezselyemzölddel elkevert kefírt.
- Előmelegített sütőben kb. 30-40 perc alatt megsütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése