Keresés ebben a blogban

Keresés a Google keresővel

2009. február 27., péntek

Kassai kocka

Hozzávalók:
  • 80 dkg burgonya
  • 1 fej hagyma
  • 10 dkg liszt
  • 10 dkg juhtúró, vagy brinza
  • 2 dl tejföl
  • 2 tojás
  • olaj, só, bors
Elkészítési idő: kb.50 perc

Felvidéki étel:

  1. A burgonyát megtisztítjuk, megmossuk és finom lyukú reszelőn lereszeljük.
  2. Kevés olajon megpároljuk a reszelt hagymát, hozzáadjuk a krumplihoz.
  3. A villával felvert 2 tojást és annyi lisztet keverünk hozzá, hogy galuskasűrűségű legyen.
  4. Sóval és borssal erőteljesen megfűszerezzük. 
  5. Kiolajozott tepsibe öntjük és forró sütőben 10 percig sütjük.
  6. 10 perc múlva a tetejét is megkenjük olajjal és ropogósra sütjük.
  7. Kockára vágva tálaljuk, juhtúró morzsolunk rá és meglocsoljuk tejföllel. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése