- 80 dkg burgonya
- 1 fej hagyma
- 10 dkg liszt
- 10 dkg juhtúró, vagy brinza
- 2 dl tejföl
- 2 tojás
- olaj, só, bors
Felvidéki étel:
- A burgonyát megtisztítjuk, megmossuk és finom lyukú reszelőn lereszeljük.
- Kevés olajon megpároljuk a reszelt hagymát, hozzáadjuk a krumplihoz.
- A villával felvert 2 tojást és annyi lisztet keverünk hozzá, hogy galuskasűrűségű legyen.
- Sóval és borssal erőteljesen megfűszerezzük.
- Kiolajozott tepsibe öntjük és forró sütőben 10 percig sütjük.
- 10 perc múlva a tetejét is megkenjük olajjal és ropogósra sütjük.
- Kockára vágva tálaljuk, juhtúró morzsolunk rá és meglocsoljuk tejföllel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése