Keresés ebben a blogban

Keresés a Google keresővel

2009. március 13., péntek

Sóskakrémleves

Hozzávalók:

  • 30 dkg sóska
  • 5 dkg vaj
  • 1 ek liszt
  • 1 liter tej
  • 1 dl tejföl
  • 1 tojássárga
  • 2 kemény tojás
Elkészítési idő: kb. 45 perc


  1. Megtisztítjuk, többször megmossuk a sóskát, majd a vajon kevés sóval puhára pároljuk.
  2. Zsírjára sütjük, megszórjuk liszttel, majd felengedjük a tejjel.
  3. Felforraljuk, 1-2 percig hagyjuk rottyanni és levesszük a tűzről.
  4. Alaposan áttörjük, vagy ha kicsit hűlt, turmixgépben leturmixoljuk.
  5. Közben egy tálban simára keverjük a tojássárgát tejföllel és lassan, állandó keverés mellett ráöntjük a még forró sóskalevest.
  6. A kemény tojásokat kockákra vágjuk és külön tálkában adjuk a leves mellé.
Tipp: nyáron, jól lehűtve is kiváló!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése